Om oss

Efter att under många år ha drivit utenätverket Parvata, startade vi vår nya turverksamhet Feniks 2014. Vi tog med oss inspirationen och erfarenheterna från mer än tio års gruppturer och kan nu erbjuda vandringar i favoritområdena Sydfrankrike och Alperna och efterhand alltfler nya spännande trakter, som vi håller på att utforska.

Våra vandringar är komplett arrangerade med dagsetapper och övernattningar men från vår tidigare verksamhet tar vi med oss att vi engagerar oss i turerna tillsammans med deltagarna för att skapa nya gemensamma upplevelser.

Peter Hallström, vandringsledare

OlofJag lämnar aldrig vandringen eller naturen, dock har jag sedan 8 år lämnat storstaden (bor på Visingsö) och sedan 2 år även ekorrhjulet (traditionella arbetslivet). Bokföringsekonom, brandman och turledare, samt ibland lokal tävlings/eventarrangör för att öka min kompetens och grannskapsdelaktighet på Visingsö. Som tur- och vandringsledare jobbar jag både i egen regi, inom Feniks, och anlitad av andra arrangörer.
Jag gillar förstås att röra mig överhuvudtaget och spelar ett flertal bollsporter på amatörnivå samt provar olika uthållighetssporter. Det ädlaste sättet att röra sig är för mig dock vandringen. Gruppdynamiken, det meditativa, perspektiven och den lokala kulturen är så berikande. Vår kärlek till naturen och vandringen förenar mig och min kollega Olof men bortsett från det så är vi väldigt olika som personer. Men just den skillnaden har visat sig väldigt givande i våra gemensamma aktiviteter och projekt!

Olof Lindquist, vandringsledare

OlofVandring, klättring och skidåkning har alltid varit en viktig del av mitt liv och ända sedan 1980-talet har jag vistats regelbundet i Alperna och fjällen. Men jag är en mångsysslare och ägnar mig också åt skrivande och studier bland annat. Numera jobbar jag bara halvtid, för att få tid till mina olika aktiviteter – och till Feniks förstås.
Till skillnad från min kollega Peter är jag inte alls intresserad av idrott eller träning, och särskilt inte tävling. För mig handlar uteliv om att uppleva fantastiska landskap, att komma nära naturen och bergen – men också om gemenskap, möten och att lära känna nya kulturmiljöer. Och vandring är ett av de bästa sätten att uppleva allt detta.